Inschrijven

Inschrijven voor film, tv series, commercials en fotografie

Als je het leuk vindt om toneel te spelen en te poseren kun je je inschrijven. We zijn altijd op zoek naar heel veel verschillende soorten kinderen. Dus bijvoorbeeld kinderen met rood haar of juist zwart. Kinderen die heel lang of juist heel klein zijn, kinderen met sproetjes of een beugel. Elk kind is anders en dus bijzonder.

Inschrijven en dan?

Als je je inschrijft sta je in ons bestand en kun je worden uitgenodigd voor een screentest of casting (scroll naar beneden en kijk onder kopje castings &screentests voor de betekenis ) maar we kunnen je niet beloven dat dat altijd gebeurt. Dus als je niet wordt uitgenodigd betekent het dat je nog steeds even leuk bent als altijd. Het is dan gewoon zo dat er op dat moment geen rollen of foto-opdrachten zijn waar jij precies in past, dat is alles. En dat verandert niks aan jou, jij bent bijzonder, precies zoals je bent!
Wanneer klanten op zoek zijn naar bepaalde kinderen dan kan het zijn dat we jou voorstellen en je foto doorsturen naar de klant. Pas als de klant wilt weten of je ook wel kan op de datum van de shoot, nemen we contact op. Daarna gaat de klant pas echt kiezen. Als jij gekozen wordt dan bellen we je weer. Dus als we je bellen voor je beschikbaarheid dan betekent dat nog niet dat je gekozen bent voor deze opdracht. Maar we hopen het natuurlijk wel altijd!

Ben je gescout op straat?
Als jij of je ouders een kaartje van ons hebt gekregen op straat met de vraag of je het leuk vindt om je in te schrijven, dan gaat de procedure precies hetzelfde als hierboven beschreven.

Ouders, zo werkt het!
Als je je kind wilt inschrijven kan dat doen door het invullen van het formulier, volg het stappenplan hiernaast. Je ontvangt dan een inlogcode waarmee je altijd foto's en gegevens kan wijzigen in zijn of haar profiel. Vergeet niet om duidelijke foto’s mee te sturen, druk op ‘verzenden’, Het allerliefst zouden we de inschrijving gratis doen maar we hebben gemerkt dat het ons teveel tijd kost en daarom vragen we €15,- administratiekosten, we hopen dat jullie dat begrijpen. Je ziet een button waarmee je de betaling kan doen, zodra deze bij ons binnen is wordt je profiel vanzelf geactiveerd en dan ben je dus ingeschreven, welkom!

We kunnen natuurlijk geen garantie geven dat er een opdracht voorbij komt die bij je kind past maar we hopen je van harte een keer te kunnen benaderen voor een leuke opdracht.

Foto’s

LET OP! Als je foto's download die zijn opgeslagen onder de naam van je kind dan weet google ze te vinden en is hij of zij dus zichtbaar wanneer je zijn of haar naam googled. Als je dat niet prettig vindt, sla de foto's dan op onder een andere naam, bijvoorbeeld: foto 1, foto 2 etc.

We hebben 4 duidelijke scherpe foto’s nodig.

  • 2 portret foto’s waar het gezicht van je kind op staat vanaf de schouders. Eentje lachend en eentje neutraal.
  • 1 foto van alleen het gezicht (een close beeld)
  • 1 foto waar je kind helemaal op staat.- zorg dat het staande foto’s zijn
- met een rustige achtergrond bv tegen een egale wand of muur, liefst buiten bij daglicht.
- met een natuurlijke uitstraling
- meisjes met lang haar: 1 foto met los haar en 1 foto met één simpele staart of vlecht
- baby’s: geen speen, met een schoon gezichtje (niet etend)

JE KUNT OOK CASTINGFOTO'S KOMEN MAKEN IN ONZE STUDIO! Geinteresseerd? Stuur een mailtje naar Studio@zazacasting.nl voor een afspraak of info.

Kinderen tussen 4 en 21
Omdat kinderen groeien en steeds veranderen is het belangrijk dat je regeltmatig, ongeveer elk half jaar, het profiel van je kind aanpast met nieuwe foto's en recente maten. B.v. als ze hun haar hebben geknipt of als er foto's zijn van een eventuele nieuwe opdrachten die je kind heeft gedaan.
Kinderen tussen 0 en 4
In deze leeftijd veranderen kinderen nog erg veel. Pas daarom even ongeveer 3 of 4 keer per jaar het profiel aan met nieuwe foto’s en recente maten. Voor baby's tot een jaar is het aan te raden het vaker te doen, want baby's veranderen zo snel :-)

Castings & screentests

De regisseur die de film, de serie of reclamefilmpje gaat maken zoekt een kind dat past bij de rol. Wij zoeken dan in ons bestand, dat zijn de kinderen die zich bij ons hebben ingeschreven. Soms gaan we erop uit en zoeken bij jeugdtheaters, sportverenigingen, of gewoon op straat. De kinderen waarvan wij denken dat ze bij de rol passen, nodigen we uit voor een screentest. Voor een rol bij een film of tv serie moet je soms wel een paar keer voor een screentest komen. Vanaf de tweede ronde is de regisseur er bij en hij kiest uiteindelijk wie de rol gaat spelen..

Als je bent uitgenodigd voor een casting, doe je een screentest. Je mag dan voor een camera vertellen over wie je bent, wat je leuk vind en we doen een korte spelopdracht, meestal een scene van de rol. Dit filmpje geven we aan de regisseur zodat hij kan kijken of jij degene bent die hij zoekt voor de rol.

Een rol is de personage/persoon die je speelt. Je kan een hoofdrol of een bijrol hebben. De hoofdrol is de belangrijkste personage in de film. Een bijrol is een rol naast de hoofdrol, ook belangrijk maar niet zo groot. Als je een hoofdrol hebt dan is het hard werken geblazen. Soms zijn er heel veel draaidagen

Voor volwassenen en families bekijk: